Sara Ida Eriksson

Fisktaco och trendiga bowls

Heeeeej eller… Aloha!

Ingen har väl missat alla trendiga ”bowls” som finns på menyerna nu. En av dessa är den populära Poké bowl från Hawaii. Supernyttigt, supergott och superlätt att slänga ihop. Tidigare var det ”superbäret” acai och acai bowls som alla skulle äta till frukost eller mellanmål. också supergott men inte lika matigt kanske.

Jag tänker att man kan anamma denna rätt men med sina egna smaker och ingredienser, Detta är ju en suverän lunch om man vill äta hälsosamt och är hemma med en bebis som tar upp större delen av ens tid. Tricket är bara att ha allt hemma i kylskåpet.

IMG_4819-2

 

I fredags åt vi fisktacos. Steks vit fisk med chilli och koriander med avocado och sallad i en vetetorilla. Testa! Dagen efter tog vi fram lite av det vi hade som rester i kylskåpet och slängde ner i en skål.

I min skål blev det bladspenat, grönkål, riven rödkål+ morot, kikärtor, quinoa och fisk smaksatt med sesamolja, tamari och chilli. En Sara Bowl haha. Men slutsatsen är iaf att sluta krångla och bara slänga ihop det man tycker är gott. ha sallad som bas, och addera en proteinkälla och smaker ni tycker om. Ju fler färger desto fler antioxidanter OCH trevligt för ögat, dont forget 🙂

Malte fick chilli con carne och mosad avocado. Det var väldigt populärt 🙂
IMG_8514

från tacokvällen

IMG_8515

IMG_8516

 

Ha en supergod söndag

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats