Inskolning 🎉 | Sara Ida Eriksson

Sara Ida Eriksson

Annons

Inskolning 🎉

 

Malte blir snart 15mĂ„nader och vĂ€xer bĂ„de fysiskt och sprĂ„kmĂ€ssigt. Han har som mĂ„nga andra barn i denna Ă„lder massor av energi och krĂ€ver dĂ€rför dagliga rutiner som vi mĂ€rker att han uppskattar. Han vet vad som gĂ€ller och vill gĂ€rna vara med och hjĂ€lpa till med vardagliga sysslor (pĂ„ sitt sĂ€tt sĂ„klart). Han pekar och vill bekrĂ€fta allt han upptĂ€cker och ser. SĂ„ fort vi gĂ„r förbi en park och han noterar att det finns andra barn dĂ€r sĂ„ pekar han ivrigt med sitt knubbiga lilla finger och sĂ€ger glatt “baaaaarn”. Han söker sig gĂ€rna till lite Ă€ldre barn och studerar vad dom gör. Det hĂ€r Ă€r sĂ„ roligt som förĂ€lder att fĂ„ ta del av.
IMG_2763

Hans personlighet tar mer och mer plats och de flesta kan hÄlla med om att Malte Àr en glad, trygg, bestÀmd och vÀldigt nyfiken kille. I och med detta sÄ kÀnns det vÀldigt rÀtt i tiden för honom att fÄ börja pÄ förskola. BÄde vi och han har kÀnt oss redo att börja lÄta honom vara dÀr nÄgra timmar i veckan.

Nu har vi haft inskolning tvÄ av tre dagar och pÄ fredag kan vi troligtvis testa att lÄta honom vara dÀr sjÀlv nÄgra timmar.

Hittills har det kÀnts superbra bÄde med verksamheten och pedagogerna. Malte Àr nyfiken och hÀnger med pÄ det mesta men man mÀrker att det Àr mycket intryck för honom. Den första dagen blev han rÀtt sÄ trött pÄ fm och sov lÀnge efter besöket. Jag rÀknar med att det kommer vara jobbigt i perioder och att han inte riktigt uppfattar allt. MÄnga intryck att smÀlta och nya rutiner att ta in. Vi tar en dag i taget och hoppas att det fortsÀtter rulla pÄ sÄhÀr. IMG_3024

Hur har det gÄtt för era barn att börja pÄ förskola?

Skapa en blogg pÄ Vimedbarn.se du ocksÄ, klicka hÀr! Och du har vÀl inte missat topplistorna, klicka hÀr!
Kommentarer

Kommentera

LÀs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vÄr integritetspolicy.
 1. Atena

  Hej Sara!
  Jag har följt bÄde din matinspo, trÀningsinspo och livet med barn.

  Skulle du kunna berÀtta hur era rutiner mer dejalrikt för Malte?
  FrĂ„n han var 12-13 mĂ„nader till nu. Sömn och matmĂ€ssigg 😆

  1. saraidaeriksson

   Hej, vad roligt att höra. Absolut vĂ„ra rutiner skiftar ju i perioder men kan skriva ett inlĂ€gg hur vĂ„ra dagar kan se ut 😍😄

Annons
stats