Sara Ida Eriksson

Hallongrottor Rawfoodstyle

Förra helgen så bjöd en vän över min familj på brunch och hon är precis som jag väldigt intresserad av god och hälsosam mat. Hon bor på Kungsholmen som är ca 45 min promenad från oss och den helgen var det minusgrader och en del snö som låg kvar. Gissa om vi blev glada när dom serverade en supergod varm belugalins-soppa och scones gjorda på mandelmjöl.. Väldigt gott! Men det som imponerade mest på mig var efterrätten som bestod av klassiska dadel/chokladbollar och HALLONGROTTOR! Helt fantastiska! Jag har gjort mycket rawfood desserter tidigare och är vansinnigt förtjust i choklad men dessa föll mig verkligen i smaken. Älskar när det både är näringsrikt, enkelt att göra och sjukt gott! Detta har resulterat till att jag har ätit hallongrottor…varje dag. Till kaffet, innan träning, efter träning, till tet på kvällen, ja typ hela tiden haha.

IMG_6918

 

Ja men här kommer ju såklart recepetet också:

Blanda följande i en matberedare och forma till små bollar i valfri storlek

3-4 dl cashewnötter

1/2-1 dl kokosolja (virgin)

2 msk agavesirap/honung

1-2tsk vaniljpulver

en nypa havssalt

 

Tryck ner ett finger i mitten på bollarna och häll i en hallon/chiasylt på

3-4 msk chiafrön

3 dl hallon

2-3 msk agave/honung

 

Klart! 😀 (förvara i kylen eller ät direkt)

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats