Sara Ida Eriksson

Rawfood nutella och 13 december

Glad lucia på er alla!

Morgonen startade kl.06 idag och vi har druckit kaffe, tänt ljus och tittat på luciamorgon. Mysigt!. Nu till det bästa, frukost! Har en hemmagjord nutella som står och väntar i kylen så jag funderar på att göra bananpannkakor!!

IMG_7907

Tänkte dela med mig av detta favoritrecept, som är en lite ”nyttigare” form av nutella och framförallt godare. Energirik och näringstätare kan jag garantera. Det är oemotståndligt gott och lätt att göra. Passar till pannkaksfrukosten, desserter eller smeta på en banan innan träning för snabb energi. Kom ihåg att jag åt denna när Malte precis kommit. Den var extra välbehövlig efter en dålig natts sömn

  • Rosta 2-3 dl hasselnötter på låg värme i ugn (under 40grader för rawfood) eller 120grader 10-15min
  • mixa sedan hasselnötterna i en matberedare (ca 10min) tills det blir som ett hasselnötsmör
  • addera 8-10 medjool dadlar, 1 dl kakao, 2 tsk vaniljpulver, 1 tsk havssalt, 2 msk honung/agave, 1/2 dl havredryck
  • kör detta till önskad konsistens och smaka av. förvara i kylskåp upp till en vecka (om det går)

Jag höftar lite med ingredienserna så gå efter egen smak!

Här är några bananpannkakor från i somras

IMG_2147

en annan favorit frukost

IMG_4106

IMG_3993

 

Nu ska jag sätta igång med pannkakorna för sen ska vi ge oss ut på promenad och möta upp Sanna och lilla iIse. Dagen till ära så ska Malte och Ilse få vara små tomtenissar och vi ska äta lussebullar. Efter detta blir det träning, ska dela med mig av både tomtenissarna och träningspasset senare.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats